fbpx

Over sieraden met parels

Al meer dan 6000 jaar dragen mensen parels. Cleopatra was een groot fan. In het oude India werden ze gezien als talisman, de mongolen geloofden dat parels de ‘kracht’ van mannen zou verhogen en de Romeinen zagen ze als een symbool van macht, wijsheid en geluk. Ook is de parel een van de “negen edelstenen” in de Thaise Orde van de Edelstenen.

Dichterbij huis zijn Parels ook al eeuwen populair. In de 19e eeuw waren parelcolliers en sieraden met goed gevormde parels een gewild accessoire. Menige (gefortuneerde) jonge dame droeg een collier van parels. En als het even meezat, een kroontje…

Eeuwen later zijn de pruiken aan de wilgen gehangen en dragen we nog zelden een korset. Maar de parels, die zijn gebleven. En terecht. Je hoeft ons niet te geloven, maar Jackie Kennedy zei het al; Pearls are always appropriate!

Wij zijn dan ook dol op parels. Dol op hun subtiele glans, de unieke kleuren en het gevoel wat een sieraad met een parel je geeft. We hebben een prachtige collectie sieraden met parels met je te delen. Kijk snel!

 

Sieraden met Parels Sieraden met Parels