fbpx

Gold Filled, wat is dat nou precies?

Gold Filled is zo veel beter dan verguld...

Sommige van onze sieraden zijn ‘Gold Filled’. Tuurlijk, dat heeft iets met goud te maken. Maar wat is het nou echt? Gold Filled is een legering, in de meeste gevallen 14- of 18-karaats goud gecombineerd met een ander metaal zoals koper. De legering komt tot stand door hitte en druk. De minimale hoeveelheid goud in de legering, en dus in je sieraad, is altijd minimaal 1/20 van het totale gewicht. Dit is aanzienlijk meer dan bij een techniek als bijvoorbeeld ‘Gold Plated‘.

Gold Filled blijft mooi

Wij hebben een collectie van 14K Gold Filled, deze sieraden zijn gemaakt van 14K goud en door hitte & druk aan een edelmetaal gebonden. Door deze techniek ontstaat er een dikkere laag goud (in vergelijking met Gold Plated sieraden) en het verschil met volledig gouden sieraden is moeilijk te onderscheiden. Deze sieraden staan bekend om de goede kwaliteit voor een redelijke prijs en gaan lang mee. Wij gebruiken een droge zachte doek van HG, zilver glansdoek, om ze weer te laten schitteren.

Gold filled sieraden bevatten een veel grotere hoeveelheid goud dan gold plated sieraden en zijn waardevoller en waardevaster. Gold filled sieraden slijten niet en zijn bovendien geschikt voor mensen met een nikkel of lood allergie. Gold filled sieraden zijn vaak wel duurder dan gold plated sieraden. De perfecte sieraden om te geven of aan jezelf cadeau te doen!