fbpx

SIERADEN MET PARELS

Al meer dan 6000 jaar dragen mensen parels. Cleopatra was een groot fan. In het oude India werden ze gezien als talisman, de mongolen geloofden dat parels de ‘kracht’ van mannen zou verhogen en de Romeinen zagen ze als een symbool van macht, wijsheid en geluk. Ook is de parel een van de “negen edelstenen” in de Thaise Orde van de Edelstenen.

Dichterbij huis zijn Parels ook al eeuwen populair. In de 19e eeuw waren parelcolliers en sieraden met goed gevormde parels een gewild accessoire. Menige (gefortuneerde) jonge dame droeg een collier van parels. En als het even meezat, een kroontje…

Eeuwen later zijn de pruiken aan de wilgen gehangen en dragen we nog zelden een korset. Maar de parels, die zijn gebleven. En terecht. Je hoeft ons niet te geloven, maar Jackie Kennedy zei het al; Pearls are always appropriate!

Witte parels.

De witte zoetwater parel is een klassieker. Als denkt aan parels denk je waarschijnlijk aan oesters. Aan de zee dus. De meeste parels die je nu aantreft op sieraden komen uit zoetwater. De zoetwater variant biedt een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Je krijgt dus heel erg veel parel voor je geld.

Mooi te dragen in een subtiel accent bij een casual outfit of chic bij een elegante look. Parels gecombineerd met goud of een edelsteen geven een rijke uitstraling. Subtiel, fijn of juist uitgesproken. Een sieraad waar je jarenlang plezier van hebt!

Parels.

Een ketting, oorbellen of een armband met een parel worden gezien als één van de meest klassieke en luxueuze sieraden die je maar kunt vinden. En met goede rede! Parels zijn door de eeuwen heen altijd beschouwd als statussymbool, alleen bestemd voor royalty en de allerrijksten. Dat is natuurlijk al lang niet meer zo. Maar parels hebben hun allure altijd weten te behouden. Of je nu gaat voor een armband met een pareltje, een fijne ketting of een paar statement oorbellen. Sieraden met een parel zijn altijd schitterend!

Parels zijn magisch.

Je zult ons nooit horen zeggen dat je iets in je kledingkast of juwelenkistje moet hebben. Maar, een sieraad met een parel komt om de zoveel tijd wel heel erg goed van pas. De klassieke parelketting is allang niet meer de enige optie. Er zijn te gekke statement oorbellen of juist een prachtige subtiele ketting. Kies een sieraad met parels die bij jou past!

Alle sieraden zijn bij ons eerlijk en duurzaam gemaakt. In Nederland of waarvan de herkomst bekend is. Een unieke collectie gemaakt van prachtige materialen wat resulteert in de meest mooie combinaties. Onze metalen onderdelen zijn 18K Gold Plated op Zilver, 14K Gold Filled of Zilver. De sieraden worden gemaakt met hoogwaardige edelstenen, glas en zoetwaterparels.