fbpx

BARONG BARONG

Barong Barong, prachtige sieraden die hun naam danken aan een Balinees gezegde; de schoonheid die iedereen in zich heeft maar soms nog ontdekt moet worden. Prachtig toch? Het idee van schoonheid ontdekken, bij jezelf of bij anderen.

Over het ontdekken van schoonheid gesproken, het is tijd dat je deze prachtige sieraden naar Balinese traditie ontdekt!

barong g
groen2

Barong Barong sieraden.

Barong Barong maakt schitterende, handgemaakte sieraden voor iedereen. De ontwerpen van Barong Barong vinden hun oorsprong in de Balinese traditie. Kleurrijk, stijlvol en chic. De rijke kleuren gecombineerd met Goud dat maakt deze collectie zo betoverend. Barong Barong sieraden kunnen fluisterend dansen en zingen in stilte. Het feit dat de sieraden allemaal handgemaakt zijn maakt ze net zo uniek als diegene die ze draagt.

Over deze prachtige sieraden

Handgemaakte sieraden.
Uniek en kwalitatief hoogwaardig.
Tijdloze ontwerpen.
Kleur zoals je het nog nooit zag.
Altijd cadeauverpakt!

Kwaliteit, duurzaamheid en materialen.

Barong Barong is een familie bedrijf. De sieraden worden met de handgemaakt. We hebben het hier over echt traditioneel Balinees vakmanschap. De sieraden van Barong Barong worden vooral gemaakt met hoge kwaliteit 18K Gold Plated metal, zijde, Sterling Zilver,  (half) edelstenen en Roggenleer. Elk sieraad wordt met liefde gemaakt. Deze sieraden zijn het resultaat van jarenlange ervaring, expertise en vakmanschap.

Deze materialen zijn een duurzaam product die jarenlang mooi blijven als je er met liefde mee omgaat. Probeer het sieraad niet met water in aanraking te laten komen, zodra het materiaal eenmaal nat is wordt het niet meer droog en kan het leer ‘scheuren’. Probeer ook geen parfum, oliën en lotions op de sieraden te spuiten. Ons advies om er lang plezier van te hebben, doe ze af met zwemmen, douchen en sporten. Dan gaan ze echt jaren mee!

De oude spirituele tradities van het eiland zijn sterk verbonden met kunst. De unieke esthetiek van de Balinezen is terug te vinden in de schilderijen, houtsnijwerk, steenbewerking en sieraden die overal op het eiland te vinden zijn. Over elk detail is nagedacht, aandacht aanbesteed en dat zie je ook duidelijk terug in deze collectie. Laat je betoveren door deze kleurrijke sieraden!

Het zilver dat in de sieraden gebruikt wordt is gesmeed op Bali. Van oudsher is Balinees Sterling Zilver, en eigenlijk al hun smeedwerk, beroemd over de hele wereld. Balinees zilver combineert vakmanschap, kwaliteit en artisticiteit.

Roggenleer is een sterk en duurzaam materiaal dat lastig te vormen is. Onbewerkt is het stug en relatief dof. Maar wanneer je het op de juiste manier bewerkt en polijst krijgt het een bijzondere glas en laat het zich gemakkelijk verven. Roggenleer geeft sieraden een unieke uitstraling.

Sinds de 15de eeuw is Balinees textiel, en in het speciaal de zijde, wereldberoemd. De sieraden van Barong Barong worden gedecoreerd met prachtige Balinese zijde. De zijde geeft de sieraden een luxe en elegantie.

pink bangles
Grape pink
perzik
Barong P